Skip navigation Menu
poggenpohl porsche design p7350 poggenpohl porsche design p7350 poggenpohl porsche design p7350 poggenpohl porsche design p7350 poggenpohl porsche design p7350

P’7350

P’7350 – Poggenpohl, designed by Porsche

Innovatiekracht, uniek design, hoogstaande kwaliteit en het loslaten van conventies kenmerken zowel Poggenpohl als Porsche. Ze ontmoeten elkaar in een wel heel bijzonder concept: de P’7350, designed by Studio F.A. Porsche. Geïnspireerd door de ontwerpstudio van Porsche, tot in de finesses uitgevoerd door Poggenpohl.
Zowel Poggenpohl en Porsche staan al tientallen jaren synoniem voor uniek design, functionele perfectie en innovatieve materialen. Al eerder ontwierpen Poggenpohl en Porsche gezamenlijk het concept P’7340 en bewezen hiermee dat meesterlijk handwerk en state-of-the-art technologie kan resulteren in een subliem product. Deze filosofie wordt nu vervolgd in het concept de P’7350.

Poggenpohl en Porsche, top-architectuur

In de P’7350 worden horizontale lijnen uit de klassieke keuken op geheel nieuwe wijze geïnterpreteerd. Het front van de P’7350 loopt onder verstek samen met de kast, waardoor een zeer fijne, verticale lijn wordt gevormd. De versteksnede van de kast is bekleed met een aluminium profiel in rvs-decor. De massieve, verticale designlijsten van geborsteld aluminium in rvs-decor onderbreken de fijn gevormde frontoppervlakken. Ze accentueren de verticale lijn en kunnen in alle functiegedeeltes van de keuken worden geplaatst. Deze ‘blades’ zijn een onmiskenbaar stijlmiddel van de keuken P’7350.

P’7350 exclusief kleurenconcept

Binnen het exclusieve kleurenconcept van de P’7350 biedt Poggenpohl drie neutrale, effen tinten in een mat en glanzend lakoppervlak en een elegant notenfineer in de kleur grijs. Uitgevoerd in effen tinten is de P’7350 al indrukwekkend, maar de kleuren kunnen onderling ook worden gecombineerd of aangevuld met fronten in grijs notenhout. Op de internationale inrichtingsbeurs IMM Keulen in 2015 werd de P’7350 designed by Porsche keuken gepresenteerd in mat zwarte lak met bijzondere contrasten van Nieuw-Zeelands pijnboomhout. Een keuken met een geheel nieuwe sfeer, die steeds het bijzondere karakter benadrukt.

P’7350 in de prijzen

De unieke designkwaliteiten die naar voren komen in de P’7350 heeft prijzen opgeleverd. Zo ontving de P’7350 designed by Porsche keuken van Poggenpohl al de ‘Plus X Award’, de grootste innovatieprijs van de wereld, in de categorieën High Quality, Design en Functionaliteit. Daarnaast ontving Poggenpohl ook de kwaliteitsonderscheiding ‘Beste Product van 2014’, de ‘Interior Innovation Award 2015’ en de ‘Good Design Award 2014’.

Van loft tot appartement

De P’7350 vindt haar plaats gemakkelijk in een diversiteit aan omgevingen dankzij haar veelzijdige karakter. Of de P’7350 nu het centrum is van een loft of opgaat in het ontwerp van een luxe woning, de P’7350 kan perfect geïntegreerd worden in elk interieurontwerp. De P’7350 vormt het hart van het interieur, tegelijkertijd creëert de focus op horizontale en verticale lijnen een tijdloos, perfect keukenontwerp.

P’7350 speciale handgreep

Wanneer u een Poggenpohl keuken overweegt, dan verwacht u subliem design. Dit laat zich tot in de kleinste details herkennen. Speciaal voor deze P’7350 is een handgreep ontworpen met een bijzondere afwerking, wat het unieke karakter van de keuken weerspiegelt en waar u ook weer de subtiele keukenlijnen in terugvindt.

Apart maar toch verenigd

Koken en ontspannen vindt steeds meer in een gemeenschappelijke ruimte plaats. Om toch enigszins de keuken als ‘werkplaats’ apart te zetten, is een subtiel glazen element toegevoegd aan de P’7350. Een elegante afscheiding die een grens trekt tussen koken en relaxen, zonder zichtbare barrières op te werpen. Het reflecterende glas contrasteert mooi met de solide keukenonderdelen en creëert een stabiele, geleidelijke overgang.