Skip navigation Menu

Graniet

Granieten aanrechtblad, natuurlijk allure

Een granieten aanrechtblad is bijzonder in z’n soort. Denkt u misschien aan massieve bergtoppen in de warme delen van Europa, graniet komt in alle werelddelen voor. Met z’n vele kleuren en patronen is een natuurlijk granieten aanrechtblad een perfecte combinatie voor uw Poggenpohl keuken. Onze ontwerpers zien het als een uitdaging om voor u een prachtige opstelling te ontwerpen met in de hoofdrol het doorleefde hardsteen of granieten aanrechtblad.

Granieten aanrechtblad en hardsteen

Hardsteen en graniet worden vaak in één adem genoemd, en ten onrechte ook wel eens met elkaar verward. Hèt verschil tussen een granieten aanrechtblad en hardsteen is, dat hardsteen een kenmerkende fossiele structuur heeft, die u niet in een granieten aanrechtblad tegenkomt. Daarnaast is hardsteen zachter en in de praktijk gevoeliger voor vlekken en krassen. Een hardsteen aanrechtblad heeft dus nog meer een geleefde uitstraling dan een granieten aanrechtblad, wat ook zeker veel mensen kan bekoren. Een hardsteen aanrechtblad is verkrijgbaar in Belgisch Hardsteen of Toscaans Hardsteen.

Van uw granieten aanrechtblad is geen kopie

Treffend aan een granieten aanrechtblad is, dat elk aanrechtblad uniek is. Als stollingsgesteente wordt elke brok graniet door de natuur op haar eigen wijze gevormd. Een granieten aanrechtblad maakt elke Poggenpohl keuken anders. U zult er geen kopie van vinden.
Een granieten aanrechtblad bestaat uit verschillende mineralen zoals het vaak grijze kwarts. Andere componenten zijn crème, roze en (melk)wit, met lichtbruine of lichtgrijze glimmende stukjes. De putjes-achtige structuur geeft het werkblad een doorleefd uiterlijk, hoewel u uw granieten aanrechtblad ook kunt laten polijsten voor een gladde afwerking. Gezoet (matglans), satin (geborsteld) of gevlamd (geruwd) is ook mogelijk, afhankelijk van uw smaak en keukenontwerp.

Granieten aanrechtblad in de praktijk

Een granieten aanrechtblad is hittebestendig. Daarnaast is dit harde materiaal ook krasbestendig. Uw granieten aanrechtblad kunt u schoonhouden met een vochtige doek, eventueel met Dreft zonder citroen. De eerste tijd is uw granieten aanrechtblad gevoeliger voor vlekken. Na verloop van tijd zal dit minder worden, uw granieten aanrechtblad moet ‘harden’. Dat is het mooie van een brok natuur in huis!